Nieuws

Het Keizerrijk stopt en houdt uitverkoop

Boekhandel Het Keizerrijk aan de Noordvliet in Maassluis houdt op te bestaan. Met pijn in mijn hart heb ik het besluit genomen om te stoppen met ‘Het Keizerrijk’. 

Op donderdag 25 mei start de opheffingsuitverkoop die duurt tot de winkel op zaterdag 24 juni (na de door ‘Het Keizerrijk’ georganiseerde Maassluise Boeken- en Platenmarkt) definitief de deuren sluit. 

Tegen die tijd hoop ik de voorraad verkocht te hebben en een lege winkel te kunnen achterlaten. Voor de boekenliefhebber zijn er heel veel mooie titels te vinden die vanaf 25 mei voor de helft van de prijs verkocht worden: romans, kinderboeken, thrillers, kookboeken, reisgidsen, geschiedenisboeken en nog veel meer. 

Boekenliefhebbers in Maassluis en de wijde omgeving zullen het heel jammer vinden dat ‘Het Keizerrijk’ dicht gaat. Ik heb de boekhandel bijna vijf jaar met heel veel plezier gerund, maar door daling van de omzet wordt het steeds lastiger om het financiële plaatje rond te krijgen. 

De (boeken-)wereld is in sneltreinvaart veranderd. Naast dat er minder wordt gelezen, worden er meer boeken via internet gekocht. Ook is de verkoop van e-books een hindernis. Hoewel de verkoop van boeken in coronatijd licht steeg, is het laatste jaar weer een daling ingezet. Ik moet naar de toekomst kijken en kan niet anders dan beslissen om te stoppen. Ik zal de contacten met de klanten ontzettend missen. 

Blijf lezen. Het opent je blik en verbreedt je horizon…