Begin je dag goed met een boek

Hoe je dag beter te starten dan met een boek?

In tijden van crisis zie je dat mensen zich genoodzaakt voelen om hun leefstijl te gaan veranderen. Één van de meest in het oog springende veranderingen door COVID-19 is hoe we media consumeren en vooral hoe we lezen.

Mensen lijken troost te vinden in boeken. En leesgewoonten en het genre dat gelezen wordt verandert tijdens perioden van stress. Vooral fictie (romans / verhalen) worden meer gelezen in tijden van sociale, politieke en economische onzekerheid.

cozy composition of young beautiful girl reading a book ,the concept of leisure and Hobbies

We lezen meer tijdens de lock-down! Heel simpel doordat we meer tijd over houden omdat we minder of niet meer hoeven te reizen van en naar het werk maar ook doordat we even geen feestjes en visites hebben. Voor ouders met (kleine) kinderen verschuift het zelf lezen vooral naar voorlezen. Ouders besteden meer tijd met de kinderen in een boek.

Veel mensen vinden vastigheid bij de ‘veilige keuze’ van een thriller of een detective. Weer andere mensen geven er de voorkeur aan om hun horizon te verbreden en nieuwe genres uit te proberen. Ook ontdekken velen de ‘klassiekers’ die vóór de pandemie nog als heftig en saai werden gezien.

Wat we zien, is dat veel mensen boeken gaan lezen omdat ze corona- en nieuws-moe zijn geworden. Want het gaat iedere avond in iedere talkshow tóch steeds weer over hetzelfde.

Tijd om je zinnen te verzetten

Als je al een paar pagina’s leest uit één van je favoriete boeken, voel je je stukken beter. Lezen is nét als wandelen, maar dan zonder beweging. Het houdt je hersens soepel en daardoor voel je je gewoon lekkerder.

Zeker nu we nog steeds in een lock-down zitten, hersen-activiteit belangrijker dan ooit. Jammer genoeg zijn boeken in Nederland nog niet tot ‘essentieel levensgoed’ bestempeld (zoals in Duitsland bijv. wél het geval is) en dus is onze winkel gesloten voor publiek.

Wél zijn we geopend voor online-bestellingen die we (binnen de regio) óók nog eens bij je thuis bezorgen.

Alles op veilige afstand én zonder besmettingsgevaar. Dus verzet je zinnen en koop veilig een boek bij Het Keizerrijk.